Tesztek

A Piaggio bemutatta az új multimédia platformját az X10-esen
A Piaggio bemutatta az új multimédia platformját az X10-esen
2012-07-10

A Piaggio lerántotta a leplet a fedélzeti multimédia rendszeréről, melynek segítségével iPhone-t lehet csatlakoztatni az X10-es maxi robogóhoz. A PMP (Piaggio Multimedia Platform) a 125-ös, a 350-es és az 500-as változathoz egyaránt kapható lesz. Ezek mellett nagy valószínűséggel a Piaggio csoport többi modelljénél is bevezetik.

Az olasz Re:Lab által megalkotott PMP rendszer segítségével az Apple okostelefonja egy fedélzeti számítógéppé változik és a motor másodlagos műszerfalaként funkcionál. Az iPhone az X10-es kormányának közepén, a gyári műszercsoport alatt, közvetlen a sofőrrel szemben kap helyet.

A sofőrrel szembe kap helyet a "mindentudó" iPhoneA telefonon a csatlakoztatást követően el kell indítani a PMP applikációt és rögtön megannyi információ látható lesz a robogóról. Így akár a sebességet és a megtett távolságot is láthatjuk, bár erre a gyári műszerek is tökéletesek, de további hasznos információk is megjeleníthetők. Ilyen például a pillanatnyi és az átlagfogyasztás, az átlagsebesség és az akkumulátor töltöttségi szintje. Az ABS-szel felszerelt X10-eseknél a telefon ki tudja jelezni a keréknyomást és figyelmeztet, ha az ajánlott értéktől eltérőt érzékel. Ezek mellett a PMP rendszer hozzáfér a maxi robogó hibatárolójához és el tud irányítani a legközelebbi szerelőhöz. Ugyanígy elvezet a legközelebbi benzinkúthoz, ha az üzemanyag vészesen fogyni kezd.

Jelenleg a PMP rendszer csak iPhone-nal képes működni. Tervek szerint nemsokára érkezik egy Andrioid-os változat is.

Forrás www.a5.hu

Korábbi tesztekPIAGGIO MP3 500 BUSINESS LT (Totalbike teszt)
2018-02-09
PIAGGIO MP3 500 BUSINESS LT (Totalbike teszt)
A gyáváknak meg ott az autó.
Ronda, de praktikus - Piaggio Liberty postásrobogó
2014-06-02
Ronda, de praktikus - Piaggio Liberty postásrobogó
A csomagszállításra átalakított Piaggio Liberty a motoros világ igavonó szamara, ennek megfelelően el kell neki nézni, hogy valószínűtlenül ronda. Ha viszont munkáról van szó, nem ismeri a tréfát.